Us Zon Zonnepanelen op eigen dak

Trynergie gaat voor eigen, duurzame en betaalbare energie in de Trynwâlden. Zonnepanelen op eigen dak leveren daaraan een mooie bijdrage. Us Zon van Tryntsje staat voor topkwaliteit voor een lage prijs.

LET OP: Particulieren kunnen op dit moment bijna de gehele betaalde BTW terugvragen na plaatsing van de panelen. Je moet dus alleen een groter BTW bedrag voorfinancieren totdat de BTW teruggave is ontvangen.

 

Offerte aanvragen

Ook geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in en we nemen vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Stap 1 van 3

 

Verdiepende informatie

Nieuwe eisen terugleveren elektriciteit

Vanaf 27 april 2019 gelden er nieuwe eisen aan elektriciteitsopwekkende installaties. Hierbij gaat het om installaties die (gedeeltelijk) terugleveren aan het elektriciteitsnet. Na die datum worden er nieuwe Europese en landelijke regels van kracht. Er gelden dan voor zonnepanelen namelijk nieuwe technische eisen. En heeft u een gecontracteerd transportvermogen groter dan 1 MW, dan zullen de prognoses voor de netbeheerder gefaseerd aan nieuwe eisen moeten gaan voldoen.

Technische eisen

Nieuwe zonnepanelen die geleverd en geïnstalleerd worden na 27 april 2019 of wijzigt door technische aanpassingen het vermogen van de installatie dan moet de installatie voldoen aan nieuwe technische eisen. U moet dit kunnen aantonen als de netbeheerder erom vraagt.

Installatie aanmelden

Tot op heden kon u uw installatie aanmelden via uw accountmanager bij de netbeheerder voor grote zakelijke klanten, kleinere zakelijke klanten en particulieren konden dat via energieleveren.nl. Voordat u een installatie in gebruik kunt nemen, moet u bij de netbeheerder melden om welke installatie het gaat. De gezamenlijke netbeheerders gaan één nieuw systeem gebruiken voor de aanmelding van nieuw te gebruiken installaties. Dit nieuwe systeem is per 27 april 2019 beschikbaar. Netbeheerder Liander legt uit aan welke eisen een installatie moet voldoen. Meer informatie kunt u hier vinden Bron: Liander

Salderingsregeling

Zonnepanelen zijn een investering in een duurzame toekomst. Je bespaart vanaf de eerste dag al flink op je energiekosten. Maar vanaf 2023 wordt de vergoeding die je krijgt per kWh waarschijnlijk wat lager. Dus als je maximaal wilt profiteren kun je beter niet te lang wachten.

Wijziging salderingsregeling 2023

De huidige salderingsregeling wordt waarschijnlijk afgebouwd vanaf 2023. Tijdens de afbouwperiode tot 2030 moet de terugverdientijd ongeveer gelijk blijven. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en dringen aan op goede voorwaarden van de nieuwe regeling.

Terugleververgoeding

Veel energieleveranciers zijn bereid je maandbedrag direct te verlagen als je zonnepanelen installeert. Als je meer stroom opwekt dan je verbruikt kan de jaarrekening voor elektriciteit zelfs negatief zijn. Maar de terugleververgoeding voor dat ‘overschot’ verschilt nogal per energieleverancier.

In deze checklist van Milieu Centraal vind je alle belangrijke informatie die van belang is bij de aanschaf van zonnepanelen: checklist