De coöperatie is bedoeld voor alle inwoners en bedrijven in de Trynwâlden. In een vol Pro Rege in Oentsjerk deed Wethouder Houkje Rijpstra de aftrap.

De oude Tryntsje kwam speciaal langs met haar acht kinderen uit alle aangesloten dorpen van de coöperatie. Tryntsje vertelde heel blij te zijn dat haar droom over de Trynwâlden nu eindelijk echt uit gaat komen: “Duurzaam met energie door allen voor allen!” Met elkaar maakten haar Trynwâldster kinderen een puzzel met daarop alle doelen die bij de energiecoöperatie horen. 

Voorzitter Tseard van der Kooi legde daarna in zijn presentatie uit wie Trynergie is, wat men wil bereiken en hoe de coöperatie dat wil gaan doen. Trynergie wil een transitie van grijs naar groen en zelfvoorzienendheid in energie voor de Trynwâlden. 

Tijdens de druk bezochte energiemarkt werden verschillende Trynwâldsters direct lid van Trynergie. Sommigen werden ook via Trynergie klant van de noordelijke energieleverancier NLD  Energie. Hierdoor gaan zij lokale schone energie gebruiken tegen een aantrekkelijke prijs. Voor elke Trynergie-klant die duurzame energie van NLD Energie afneemt krijgt de coöperatie per jaar 75 euro, bedoeld om daarmee de Trynwâlden te verduurzamen. 

Inmiddels zijn er al tientallen Trynwâldsters, honderden Friezen en duizenden Noordelingen klant geworden van NLD Energie. Wil jij ook lokale schone energie? Meld je dan ook aan!