Ons fixteam Hurdegaryp heeft tijdens NLdoet op zaterdag 16 maart jl. de Tennisvereniging Galefjild geholpen met het fixen van het clubhuis. Twee fixers en twee energieadviseurs waren ter plekke. En het was een goede oogst: er zijn 33 gloeilampen vervangen en er is 25 meter radiatorfolie aangebracht! De energieadviseur / waterzijdig inregelaar heeft de radiatoren waterzijdig ingeregeld, de cv-ketel zuinig afgesteld en een stevig energieadvies gegeven. We zijn benieuwd wat de impact is op het energiegebruik!

In Hurdegaryp hebben enthousiaste vrijwilligers de handen ineengeslagen om dorpsbewoners te helpen met energie besparen. Na 8 keer een zaterdagmiddag bij in totaal ca. 700 woningen te hebben aangebeld en daarvan zo’n 145 woningen van energiebesparende spullen te hebben voorzien, was ditmaal de tennisvereniging Galefjild aan de beurt.

Ook de inwoners van Hurdegaryp, die aan de slag willen met kleine en grote energiebesparende maatregelen, kunnen gratis energieadvies krijgen van de energieadviseurs van Trynergie en gemeente Tytsjerksteradiel.

Voor de fixacties werkt Trynergie en werkgroep Energie Hurdegaryp, samen met onder andere de Stichting Provinciaal Energietransitie Bureau, de Energiebank Fryslân en Gemeente Tytsjerksteradiel.