Onze energieleverancier Energie VanOns heeft net als vorig jaar weer een heel mooi rapportcijfer! Trynergie feliciteert hen daarmee! Hieronder vind je hun bericht over dit onderzoek.

 

Jup, het is opnieuw gelukt. Net als vorig jaar prijkt Energie VanOns met een maximale score van een vette 10 bovenaan in de jaarlijkse stroomranking! De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomleveranciers en beloont ons dit jaar opnieuw met een gedeelde eerste plaats. En dit jaar voeren we niet alleen de ranking voor de consumentenmarkt aan, maar staan we ook in de ranking voor de zakelijke markt bovenaan!

We zijn bijzonder trots op deze erkenning als voorloper in groene energie. Samen met de zo goed als 100 bij ons aangesloten energiecoöperaties zullen we ons blijven inzetten om steeds meer Nederlanders te voorzien van écht duurzame energie. Energie die 100% groen is en bovendien lokaal en in eigen beheer wordt opgewekt.

Bij Energie VanOns werken we elke dag hard aan de versnelling van de energietransitie. Hoe meer mensen en organisaties zelf of samen lokaal energie opwekken en/of groene energie uit eigen streek gebruiken, hoe beter. Onze winst stroomt terug naar onze beweging. Een deel gebruiken we om te groeien. De rest is voor de energiecoöperaties. Die kunnen hiervan duurzame initiatieven betalen, zoals zonnedaken en windmolens, een elektrische deelauto of isolatieadvies voor de hele buurt. Of hun dorpshuis opknappen, als ze dat liever doen. Dat is wat onze beweging zo uniek maakt: Energie VanOns is eigendom van de coöperaties, niet andersom. Hun stroom, hun geld.

Met deze prachtige score op zak kijken we uit naar een jaar vol nieuwe initiatieven om groene energie in eigen beheer op te wekken. En zo tegelijkertijd samen de leefbaarheid van stad en platteland te vergroten. Dorpsverenigingen, mensen met een groen hart en burgers die hun eigen streek liefhebben slaan de handen ineen om de energie van de toekomst vorm te geven. Dat kunnen we heel goed zelf: zonder vervuiling, zonder beursgenoteerde multinationals. Samen maken we energie weer van ons!

Bekijk het onderzoek inclusief alle scores op de websites van De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace of Wise.

Groenste energieleveranciers consumenten