Je huis energiezuinig maken of zonnepanelen op het dak om zelf energie op te wekken. Maar is dat nou echt altijd wel de moeite waard?

Een eerlijk antwoord
Het Energieloket geeft woningeigenaren een ongebonden en degelijk advies.

Onafhankelijk en bij je thuis
Nadat jouw aanvraag is ontvangen, worden de bouwtekening(en) van jouw woning uit het gemeentelijk bouwdossier opgezocht. Ondertussen worden jouw gegevens op de lijst van één van de inspecteurs. Via het aangegeven emailadres ontvang je binnen enkele weken een datum en tijdstip waarop de inspecteur bij jou langskomt.
De inspecteur komt dus bij je langs en kan zodoende ook kennis nemen van de bouwkundige staat van jouw woning maar ook van installaties. De inspecteur heeft een (klein) uur tijd voor jouw huis dus zorg er voor dat je op tijd aanwezig bent.

Geef Gas met Energie!
In de actie Geef gas met Energie! heeft het Energieloket eerder al 600 gratis Quick scans uitgevoerd. Nu worden opnieuw 300 gratis Quick scans aangeboden. De belangstelling is groot, dus meld je snel aan, op is op!

Geplande datum en tijdstip staat vast
In de praktijk komt het er op neer dat wanneer je tijdig een aanvraag doet voor de gratis Quick Scan je ook automatisch akkoord gaat met het inplannen van een datum en tijdstip voor 15 maart 2021 en dat je er op de geplande datum en tijdstip voor zorgt dat er iemand thuis is om de inspecteur te ontvangen. Er kan dus niet worden geschoven met de datum of het tijdstip simpelweg omdat de planning zodanig georganiseerd moet worden dat de inspecteur een goed haalbare route door de gemeente verkrijgt (zonder al te veel reizen) en er verder ook geen tijd verloren gaat vanwege de planning. Dat vraagt van jouw kant wat flexibiliteit ten aanzien van het geplande tijdstip. Uiteraard zal het Energieloket er alles aan doen om minimaal een paar dagen van tevoren aan te geven wanneer je de inspecteur kunt verwachten. Dat zal op een doordeweekse dag zijn in de periode december 2020 – 2021 ergens tussen 08:30 en 16:30.

Mocht het onverhoopt niet lukken om op de geplande datum en tijdstip de inspecteur te (laten) ontvangen geef dat dan direct door nadat de datum bekend wordt gemaakt en resteert er de mogelijkheid om een nieuwe aanvraag te doen (mocht het quotum nog niet zijn bereikt, in het andere geval komt de gratis optie helaas te vervallen).

Wie het eerst komt wie het eerst maalt
Vanaf 7 december is het mogelijk maken om een gratis Quick Scan aan te vragen in het kader van de actie Geef Gas met Energie! en onder voorwaarde dat je flexibel kunt zijn met een datum en tijdstip waarop de inspecteur langskomt (voor 15 maart 2021).

Zodra de limiet is bereikt – hetzij door het absolute aantal van 300, hetzij door de praktisch haalbare uitvoering voor 1 maart – stopt de honorering van de gratis aanvragen.

Het zal dan tijdelijk niet meer mogelijk zijn een aanvraag te doen. In de loop van 2021 hoopt het Energieloket daarna de Quick Scan weer onder de reguliere condities (kosten €. 181,50) te kunnen aanbieden.

Op dit moment zijn er vier inspecteurs voor beide gemeenten: zij gaan hun uiterste best doen om zo veel mogelijk aanvragen (met inachtneming van de Corona beperkingen) te behandelen.

Vul hieronder het formulier in en vraag aan:

Quick Scan Warmte van Tryntsje

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.