Mooi nieuws van onze freonen van deelauto de Tûk. Lees hieronder meer:

Het project met de Tûk – de elektrische deelauto in de Trynwâlden – is gestart in 2019. Dat was een jaar voor corona. We zaten eind 2019 fors in de lift, maar door de lockdown viel het gebruik van onze deelauto helemaal stil. Door corona zijn er veel minder mobiele bewegingen dan een jaar geleden. Bovendien speelt de angst voor besmetting ook, ondanks dat de auto na gebruik goed gereinigd wordt. Wij dachten dat mensen geen gebruik meer willen maken van een deelauto. Maar eind vorig jaar zagen we een duidelijke kentering. Het gebruik van deelauto’s nam weer toe in het hele land, ook van de Tûk. Daarom hebben we hem aangepakt en in een nieuwe versie weer opgestart.

Volautomatisch
De Tûk is volkomen veilig. De Tûk is te huur via SnappCar.nl – het grootste netwerk voor deelauto’s in Nederland. De Tûk kost € 35 per dag en € 17,50 per halve dag, met de eerste 100 respectievelijk 50 kilometer vrij. Ook bij SnappCar. Als je lid bent van de ANWB krijg je € 5 korting op de huur. De Tûk staat sinds kort geparkeerd midden in Gytsjerk. Hij staat op de parkeerplaats bij het winkelcentrum, bij de openbare laadpalen. Je kan op twee manieren de Tûk reserveren. De eerste, nieuwe methode, is dat je hem kunt reserveren op de website van SnappCar.nl via een app op je smartphone. Daarnaast is hij ook te reserveren via onze beheerder Wim Haalboom, te bereiken via 06 – 4174 5680 of info@tukauto.frl.

Keyless
De Tûk wordt bij SnappCar aangeboden als elektrische deelauto in Gytsjerk. Daar vraag je of je de Tûk kunt gebruiken op de dag en het tijdstip dat je hem nodig hebt. Dat lukt zelfs binnen 24 uur. Je krijgt, als je de app van SnappCar gebruikt, bericht of hij vrij is en of hij gereserveerd is voor jou. Maar wat is Keyless? SnappCar heeft onder die titel hardware technologie ontwikkeld, die ook is geïnstalleerd in de Tûk. Deze technologie stelt huurders in staat om de auto te openen met behulp van hun smartphone. Dat betekent dat de beheerder niet aanwezig hoeft te zijn bij de sleuteloverdracht. Je kunt dat nu dus helemaal zelf regelen, ook in de Tûk. De beheerder maakt je graag wegwijs hierin.

Groene stroom
We zijn bij de Tûk al heel blij met deze nieuwe ontwikkeling. Maar dit is nog niet alles. De accu van een elektrische auto moet je kunnen opladen met lokaal gewonnen, duurzame stroom. Daarom werken we samen met Trynergie. En ook daarmee zijn we nu een stuk verder. In de Tûk ligt een laadpasje van Energie van Ons. Daarmee kun je aan elke laadpaal groene stroom gebruiken, ook in Gytsjerk. De volgende stap is dat er een tweede Tûk wordt aangeschaft en geplaatst wordt in Oentsjerk. Wethouder Bouwman maakte bekend dat er een aanbesteding komt van gemeenten en provincie voor het plaatsen van laadpalen. Hij woont in Blitsaerd en daar is de elektrische deelauto al een normaal verschijnsel. Twijfel je nog? Probeer het maar eens uit. Boek de Tûk in Gytsjerk op https://www.snappcar.nl/ via de beheerder of bij info@tukauto.frl Succes en veel rijplezier in de nieuwe Tûk!