Met een maximale score van een vette 10 prijkt Energie VanOns dit jaar bovenaan in de jaarlijkse stroomranking. De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomleveranciers en beloont de Noordelijke coöperatieve energieleverancier dit jaar met een gedeelde eerste plaats. Een erkenning als duurzame voorloper in groene energie. Samen met de ruim 90 bij Energie VanOns aangesloten noordelijke energiecoöperaties zet onze energieleverancier zich de komende jaren in om steeds meer Nederlanders te voorzien van écht duurzame energie. Energie die 100% groen is en bovendien lokaal en in eigen beheer wordt opgewekt.

Met het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise worden energieleveranciers geprikkeld om te kiezen voor een duurzame koers. Bewuste consumenten kunnen de lijst gebruiken bij hun keuze.

Energie VanOns werkt hard aan de versnelling van de energietransitie. Het doel is iedereen stimuleren om zelf of samen lokaal energie op te wekken en/of duurzame energie uit eigen streek te gebruiken. Hun klanten krijgen 100% groene stroom uit Noord-Nederland; een steeds groter deel daarvan wekken de energiecoöperaties zelf op. Bijvoorbeeld de zonneweide van energiecoöperatie Garyp, de Griene Greide. De winst stroomt terug naar de lokale coöperaties, zoals Trynergie in de Trynwâlden, die hiermee kunnen investeren in nieuwe zonnedaken. Of in het steunen van lokale verenigingen en clubs. Dat is wat deze beweging zo uniek maakt: Energie VanOns is eigendom van de coöperaties, niet andersom.

Met deze score op zak kijkt Energie VanOns uit naar een jaar vol nieuwe initiatieven om groene energie in eigen beheer op te wekken. Dorpsverenigingen, mensen met een groen hart en burgers die hun eigen dorp of wijk liefhebben slaan de handen ineen om de energie van de toekomst vorm te geven, zonder vervuiling, zonder beursgenoteerde multinationals. Zo maken energieleverancier en actieve burgers energie weer van ons.

Bekijk het onderzoek inclusief alle scores op de website van de consumentenbond.

Ook échte groene energie uit de buurt? Wordt klant en krijg energie van Trynergie: doe mee!