Op de site Energievergelijk.nl schrijft Thomas van Campenhout het volgende overzicht van teruglevertarieven van de diverse leveranciers. Energie VanOns staat daarbij met de vergoeding bij variabele contracten fier bovenaan. Het bericht vind je hieronder:

Na een lange, natte julimaand waarin paraplu’s het straatbeeld domineerden, schijnt eindelijk de zon weer. Nog net op tijd om deze zomer te profiteren met zonnepanelen. Met de (relatief) hoge stroomprijzen zijn deze glimmende platen populairder dan ooit.

Steeds meer huishoudens wekken zelfs een overschot aan elektriciteit op die ze terugleveren aan het net. Niet ieder energiebedrijf betaalt hiervoor echter hetzelfde tarief.

Om maximaal te profiteren, is de keuze van energieleverancier daarom essentieel. Maar bij wie moet je zijn?

Hoogste terugleververgoeding

In dit artikel ontrafelen we welke energieleverancier op dit moment de hoogste terugleververgoeding biedt bij het afsluiten van een nieuw contract.

Hierin maken we onderscheid tussen:

  • Variabele contracten
  • Vaste contracten
  • Dynamische contracten

Variabel contract

Veel huishouden (zo’n 4 miljoen) hebben nog een variabel contract lopen. Hier zijn de leveranciers met de hoogste terugleververgoeding (TLV) per kilowattuur (kWh) voor deze contracten:

Energiebedrijf Netto terugleververgoeding (TLV)
1. Energie VanOns 15,42 cent per kWh
2. Greenchoice 11,5 cent per kWh
3. Pure Energie 9,5 cent per kWh
4. Eneco en Oxxio 9 cent per kWh
5. Delta 9 cent per kWh
TLV variabel contract op basis van enkele meter | peildatum: 9 augustus 2023

 

Heb je een dubbele meter?
Ook dan is Energie VanOns de leverancier met het meest royale teruglevertarief:

  • TLV normaaltarief: 16,5 cent per kWh
  • TLV daltarief: 14,3 cent per kWh

Bij de andere leveranciers in de top 5 hierboven blijft de vergoeding hetzelfde bij teruglevering in de dal- of piekuren.

TIP: bekijk ook eens ons overzicht met alle actuele terugleververgoedingen.

Noot van Trynergie: de tarieven gelden zoals gezegd voor de variabele contracten. Voor het 1 jaar vast contract gelden lagere tarieven.