Interview Annita Lageweg, onze 200ste klant

 

Gefeliciteerd! Je bent onze 200 klant!! Wat vind je daarvan?

‘Verrassend. Ik dacht 200ste? Zijn er niet al meer klanten? We hebben zo’n grote lokale gemeenschap. Dat wij nu zelf stroom krijgen van de zon, daar word ik helemaal blij van. Eigenlijk wil ik tegen alle inwoners zeggen: stap gewoon over.’

Je werkt als levensfasen- en loopbaancoach en hebt een eigen coachpraktijk met de naam Praktijk Biografiek. Kun je kort vertellen wat dat inhoudt?

‘Ik begeleid en coach mensen die levens- en loopbaanvragen hebben, bijvoorbeeld als ze ergens in vastlopen of opnieuw richting zoeken. Vanuit mijn praktijk werk ik ook als re-integratieconsultant voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd.’

Op je website (www.annitalageweg.nl) staan drie waarden die voor jou belangrijk zijn: loyaliteit, toewijding en trouw. Hoe heeft dit te maken met je keuze voor Trynergie?

Loyaliteit in de zin van dat ik als het lukt graag langdurig een samenwerking aanga met mensen. Mijn man en ik vinden het ook belangrijk om zaken te doen met bedrijven die dichtbij zijn. We bewonderen het initiatief van Trynergie en de energie die de betrokkenen steken in de goede zaak. Hun toewijding zie ik terug in de manier waarop ze zich inzetten.’

 Is duurzaamheid belangrijk voor jou?

‘Als coach weet ik dat investeren in jezelf profijt oplevert voor de langere termijn. Investeren in het milieu en in de natuur doet dat ook en is volgens mij  onontkoombaar. De hele coronacrisis is voor mij een teken dat de aarde totaal uit balans is. Een fanatiek duurzame milieufiguur ben ik niet, maar ik probeer wel kleine stapjes te zetten. Zo probeer ik tegenwoordig meer op de e-bike te doen dan met de auto. Kleding koop ik steeds minder, er hangt genoeg in de kast. En wij proberen beide voedselverspilling tegen te gaan. Recent kreeg ik de tip van Karel en Corien van der Linden dat we geen zonnepanelen hoeven te nemen, omdat we al zon gebruiken via het dak van Bijlsma. Dat geeft me een goed gevoel.’

 Hoe is de overstap naar Trynergie voor jou gegaan?

‘Super gemakkelijk. Ik had zelf veel onderzoek gedaan, het moest ook prijstechnisch kloppen. Tot mijn grote verrassing is Trynergie goedkoper dan onze oude leverancier. We zijn er ook daarom op vooruit gegaan.’

Trynergie heeft een aantal Mienskipspartners, die je als klant financieel kunt ondersteunen. Heb jij ook een Mienskipspartner uitgezocht die namens jou elk jaar geld krijgt?

‘Volgens mij nog niet. Daar heb ik me eigenlijk nog niet in verdiept.’

Dat kan nog steeds via de website.

‘Dan zou ik graag de Bazuin sponsoren, want ik houd van muziek en zij zijn super goed. Daar ga ik werk van maken.’

 Waarom zouden mensen voor Trynergie moeten kiezen?

‘Volgens mij is Trynergie  goedkoper dan welke energieleverancier ook. Hun energie is duurzaam, je krijgt gewoon zonne-energie zonder dat je zelf hoeft te investeren in panelen. Je kunt dus én op je portemonnee letten en tegelijk een bijdrage leveren aan het milieu. Ten derde is Trynergie dichtbij, voor mij is ook dat belangrijk.’