Hoe werkt Trynergie

Trynergie is een coöperatie zonder winstoogmerk, opgericht door enthousiaste idealisten en realisten. Inwoners van en verenigingen, bedrijven en instellingen in de Trynwâlden kunnen lid worden van Trynergie en krijgen daarmee stemrecht en invloed op het beleid van de coöperatie.

Akte van oprichting Enerzjy Koöperaasje Trynwâlden roepnaam Trynergie

Huishoudelijk Reglement Enerzjy Koöperaasje Trynwâlden roepnaam Trynergie

Trynergie werft klanten voor de verkoop van gas en stroom via Energie VanOns. Energieleverancier Energie VanOns heeft net als andere energiebedrijven een leveringsvergunning van de Autoriteit Consument en Markt. Hierdoor voldoen ze aan alle wettelijke eisen en is de continuïteit van de gas- en stroomvoorziening gegarandeerd. Trynwâldsters kunnen via Trynergie klant worden van Energie VanOns en krijgen dan gas en/of stroom geleverd via het regionale leveringsbedrijf Energie VanOns. Deze energie is groen, opgewekt in Noord Nederland en wordt geleverd tegen een aantrekkelijke prijs.

Organisatie
De coöperatie Trynergie is, samen met vele andere lokale energiecoöperaties in Friesland, lid van de Friese koepel `Us Koöperaasje`. Deze coöperatie vormt samen met de Drentse KEI en de Groninger energiekoepel GREK de Coöperatie Energie VanOns  (zie schema hierboven). Deze organisaties werken zonder winstoogmerk, waardoor er geld vrijkomt voor lokale initiatieven en energieprijzen concurrerend zijn. De leden van de plaatselijke coöperaties bepalen door vertegenwoordiging in Us Koöperaasje, Drentse KEI en Groninger Energie Koepel het beleid.Energie VanOns  voert uit.

 

organisatiestructuur

Op bovenstaande afbeelding zie je de oude naam van onze energieleverancier. De nieuwe naam is Energie VanOns.

Leden Trynergie
Leden hebben stemrecht en invloed op het beleid van de coöperatie. Het lidmaatschap is gratis. Wel kun je een donatie doen als je de duurzaamheid in de Trynwâlden wilt versterken. Meer weten? klik hier